PRUŽIO RUKU

Hrvatski veznjak Luka Modrić pokazao je Realu u posljednjih mjesec i po kako je i dalje jedan od najvažnijih igrača u timu pa ne čudi što mu je predsjednik kluba Florentino Perez odlučio ponuditi novi ugovor koji će trajati do 2022. godine.

Modrić je, prema informacijama Marce, pružio ruku Perezu te će ostati u Madridu još godinu s obzirom na to da mu je važeći ugovor trajao do narednog ljeta.

Luku očito nisu zadovoljile unosne ponude iz Katara i MLS lige, a novi ugovor s Realom smanjen je u odnosu na prethodni.

"Modrić je svojim igrama uvjerio sve u klubu da zaslužuje novi ugovor. Na terenu je pokazao entuzijazam, odlučnost i liderstvo, uvijek je bio primjer na terenu i van njega. Svaki meč u kojem je zaigrao u posljednjih mjesec i po dana bila je predstava nogometnih sposobnosti. Posljedica toga je novi ugovor. Iako neće imati ekonomsku težinu kao onaj koji je dosad imao s klubom, svakako će na pravilan način cijeniti ono što Modrić jeste. Imao je Luka ponude koje su bile unosne, neke iz Katara koje nisu zadovoljile sportski aspekt priče, a sirene su svirale i u MLS-u. Međutim, nikad nije bilo sumnje, Luka je morao ostati u klubu", piše Marca o iskusnom veznjaku koji će u septembru naredne godine napuniti 36 godina.

Inače, Modrić je u Real stigao prije osam godina iz Tottenhama u transferu vrijednom 35 miliona eura.