Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović dao je intervju za Corriere dello Sport u kojem je govorio o brojnim temama, a između ostalog dotakao i borbe s koronavirusom koji je uspješno prebolio.

Ibrahimović nije igrao od 22. novembra, kada je postigao dva gola protiv Napolija i povrijedio se, ali Milanu ide dobro i bez glavne vedete i Rossoneri još uvijek drže vrh tabele.

Ibrina budućnost još uvijek nije izvjesna s obzirom da mu ugovor s Milanom ističe na kraju sezone, ali njegova porodica je u Švedskoj i priznao je da mu jako nedostaje.

"U Milanellu (trening centar Milana) osjećam se kao kod kuće, ali neću sam odlučivati ​​o svojoj budućnosti. Mnogo mi nedostaje porodica, a i oni su iscrpljeni jer nisam u blizini. Volio bih da sam s njima. Pokušao sam se vratiti, ali Pioli je odgovorio da imam dvoje djece kod kuće, ali da je i Milanello moj dom i da ovdje imam 25 djece koja me također trebaju", otkrio je Ibra. Jedna od epizoda zbog koje je primijetio da je daleko od porodice je i činjenica da je na početku sezone bio zaražen koronavirusom.

"To je nešto što me zaintrigiralo, jer je pogodilo sve. To je velika tragedija. Prvo sam imao glavobolju koja nije bila jaka, ali je dosadna, a onda sam izgubio ukus. Cijeli dan sam bio kod kuće, bijesan, nisam mogao izaći. Nisam mogao da treniram", ispričao je Zlatan.

Ibrahimović (39) tokom izolacije osjećao se uglavnom usamljeno i to ga je navelo na neobične i radoznale poteze.

"Došlo je vrijeme kada sam samo razgovarao sa zidovima, kojima sam davao i imena. To je postala psihološka stvar. Gledate sebe i zamišljate sva zla oko sebe, čak i ona koja nemate. Niste sigurni šta osjećate i šta mislite da osjećate", ispričao je Ibra pomalo dramatično.

Fenomenalni napadač je ove sezone odigrao samo šest ligaških utakmica za Milan, ali postigao je već deset pogodaka.