NAJBOLJI NA SVIJETU

Robert Lewandowski, najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka u prošloj sezoni, proglašen je najboljim igračem svijeta u 2020. godini u izboru FIFA-e.

Poljski napadač je slavio u konkurenciji Lionela Messija i Cristiana Ronalda, dvojice fudbalera koje mnogi smatraju najboljim na svijetu svih vremena.

- Lionel Messi i Cristiano Ronaldo već neko vrijeme sjede za vrhom istog stola i to ih čini neuporedivim. Iz ove perspektive ne stavljam sebe pored njih. Ako pogledamo brojke iz ove godine, pa i iz prošle, koje se odnose na golove, ona mogu reći da sam prilično dobar. Ipak, nisam za istim stolom za kojim sjede Messi i Ronaldo - kazao je Poljak u intervjuu za France Football, a potom je dodao:

- No, mogu ih pozvati kod mene na ručak.

Poljski napadač, čiji je kvalitet mogla osvjetiti i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, smatra kako je najkompletniji napadač na svijetu...

- Mislim da sam u ovoj godini pokazao da sam najkompletniji napadač na svijetu. Ipak, ne treba zaboraviti da sam osvisan o timu. Moram reći da mi je danas svejedno jesam li najbolji ili nisam. Najvažnije mi je da budem najbolji po završetku sezone - naglasio je Lewandowski.

Izvor: France Football