SPURSI OD VRHA DO PETOG MJESTA

Lisice su se probile do drugog mjesta ljestvice.

U susretu 14. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Leeds United sa 6:2 skočivši na treće mjesto ljestvice.

Golove za Crvene vragove zabili su McTominay (2,3), Bruno Fernandes (20, 70-11m), Lindelof (37) i James (66), dok su za goste zabili Cooper (41) i Dallas (73).

Bila je to peta pobjeda Uniteda u posljednjih šest ligaških kola, a s ova tri boda momčad Olea Gunnara Solskjaera skočila je sa sedmog na treće mjesto ljestvice.

Posljednji put neka momčad koju je vodio Marcelo Bielsa je primila šest golova u veljači 1992. kada je vodio Newell's Old Boyse u porazu 0:6 od San Lorenza.

U ranije odigrnom susretu Leicester City je na gostovanju pobijedio Totenham s 2:0 probivši se na drugo mjesto ljestvice.

Lisice su povele u posljednjim trenucima prvog dijela golom Jamieja Vardyja iz kaznenog udarca, a pitanje pobjednika je razriješeno kada je Toby Alderweireld u 60. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Zanimljivo, Vardy je postao prvi nogometaš u povijesti koji je na gostovanjima Tottenhamu zabio golove na tri stadiona - White Hart Laneu, Wembleyju i sada na Tottenham Hotspur stadionu.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 31 bodom, Leicester je drugi sa četiri boda manje, dok Manchester United na trećem mjestu ima 26 bodova, kao i Everton na četvrtoj poziciji. Tottenham je nakon poraza od Liverpoola i Leicestera pao na peto mjesto sa 25 bodova.