Mlada zvijezda Atletica načisto poludjela

Mlada zvijezda Atletica nije dobro podnijela zamjenu u 60. minuti sinoćnjeg derbija s Realom.

Joao Felix bjesnio je sinoć na pomoćnom stadionu Reala u Valdebebasu. Mlada zvijezda Atletica nije dobro podnijela zamjenu u 60. minuti sinoćnjeg derbija s Realom. Portutalac je očito frustriran Simeonovom taktikom i čestim zamjenama.

Atletico je gubio 1:0 od 15. minute golom Casemira i bio je u podređenom položaju, pa je Diego Simeone odlučio nešto mijenjati. Herrera je izašao već na poluvremenu, a Felix i Carrasco nakon sat vremena igre.

Začudo, Simeone je ostavio u igri Luisa Suareza, koji ima problema s fizičkom spremom nakon izbivanja s terena, a i kada je spreman, već duže vrijeme izgleda slabo pokretan. No Simeone se ipak odlučio izvaditi mlađahnog Portugalca, koji je načisto poludio, udarao je nogom bočice s vodom i hvatao se za glavu.

Umjesto njega ušao je puno britkiji Saul, igrač profila kakve Simeone obožava. Argentinski stručnjak pokušao je tim potezom uspostaviti ravnotežu u veznom redu. Nije pomoglo, samo tri minute poslije Real je poveo 2:0 nakon autogola Jana Oblaka. Tu je stavljena točka na derbi.

Simeone je preuzeo odgovornost kazavši da je on glavni krivac za poraz. No ipak je vratio lopticu Felixu…

"Mijenjao sam jer sam htio osvježiti vezni red, dobiti više igrača u sredini terena. Utakmica se lomila na stranu Reala i htio sam nešto promijeniti. Nismo uspjeli, to je očigledno. Razumijem ljutnju igrača, razumijem da igrači ne vole kada ih se mijenja, da žele igrati cijelu utakmicu i dati svoj doprinos, ali također bi se trebali zagledati u sebe i zapitati se zašto su zamijenjeni. To pitajte one koji su se ljutili. Neka između sebe to rasprave“, poslao je poruku svojoj svlačionici trener Atletica.