ITALIJA

Iskusni napadač Milana Zlatan Ibrahimović rekao je da će igrati do kada god bude mogao, te da će nastaviti da trese protivničke mreže kao što je to činio i do sada. Popularni Ibra se povrijedio protiv Napolija i poslije nekoliko mečeva van stroja zbog povrede mišića neizvijestan je njegov nastup i protiv Parme (nedjelja - 20.45 sati).

- U nevjerovatnoj smo formi, ali još nisam ništa osvojio. Kada sam prvi put dolazio u Milan, to je bio klub koji se borio za Skudeto, a kada sam se vratio želeo sam da ga postavim tamo gdje pripada, na vrh - rekao je Ibrahimović za "BBC-i".

Istakao je da je to bio veliki izazov, ali i nešto u čemu uživa.

- Ovakve stvari me drže u životu. Ako mogu da budem uspješan i kada radim ono što mislim da mogu reakcija je fantastična. Nevjerovatan je osećaj, mnogo veći nego doći u klub koji je već na vrhu. Veoma sam motivisan - rekao je Ibrahimović.

Dodao je da je ima dosta iskustva i da će nastaviti da "grize" pošto nije isti igrač kao od prije pet ili 10 godina.

- Bit ću iskren kada kažem da ne trčim kao što sam to ranije radio, da sada na pametniji način koristim energiju. Razlog zašto sam rekao da je Serija A najteža liga za napadače je jer svi imaju filozofiju da je bolje ne primiti, nego dati gol - naglašava Ibra.

Na kraju je podsjetio da nekada igrao sa Paolom Maldinijem, a da sada dijeli svlačionicu sa sinom legendarnog kapitena Danijelom (Daniel).

- Možda budem igrao i sa Danijelovim sinom. To će biti pravo čudo - nasmejao je sve Ibrahimović dodajući da je koronavirus mnogo veći izazov sa mentalne, nego fizičke strane.

- Igrat ću sve dok više ne budem mogao raditi ono što sad radim. Samo trebam biti fizički spreman i ostalo će samo doći.