NAJBOLJI FUDBALERI SVIJETA

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo, nakon sinoćnje briljantne pobjede njegovog Juventusa na gostovanju Barceloni u Ligi šampiona, insistirao je na tome da na Lionela Messija, prvu zvijezdu španskog kluba, nikada nije gledao kao na rivala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je dva puta pogodio s bijele tačke, a Weston McKennie je upotpunio trijumf rezultatom 3:0, čime je “stara dama” nadoknadila poraz u Torinu (0:2) i osvojila prvo mjesto u grupi G.

“Bila je to gotovo nemoguća misija. Ključno je bilo krenuti snažno, jer smo u roku od 20 minuta već imali 2:0 pa smo od tog trenutka zaista vjerovali da to možemo. Ova pobjeda će nam podići samopouzdanje, bila nam je potrebna ovakva pobjeda protiv velikog tima”, naglasio je Ronaldo za italijanske medije.

Duel na Camp Nou bio je prvi u kojem se Ronaldo suočio s Mesijem od kada je 2018. godine prešao u Juventus. Naime, prvi duel u Torinu nije igrao, jer je imao COVID-19.

“Zajedno smo na dodjeli nagrada već 12-13 godina i nikad ga nisam doživljavao kao rivala, to su sve ‘uzburkali’ mediji. Uvijek smo se savršeno slagali i ako pitate Lea, on će vam isto reći”, kazao je Ronaldo.

Barcelona i Juventus su u nokaut fazu Lige šampiona prošli sa po 15 bodova, s tim što je italijanski klub prvi zbog boljeg međusobnog omjera. Dynamo Kijev, koji je osvojio četiri boda, zauzeo je treće mjesto i plasirao se u Ligu Evrope, dok je Ferencvaros s bodom završio evropski put.
COVID-19