Meč dana

Ako u jednoj grupi Lige šampiona ni u jednom trenutku nije bilo dileme ko će proći dalje, onda je to bila ovogodišnja grupa G u kojoj su se našli Barcelona i Juventus, te Dinamo Kijev i Ferencvaroš.

Stara Dama i Barca osigurali su prolazak nakon već tri kola, a večeras će se, na stadionu Camp Nou u 21h, boriti za prvo mjesto u grupi.

Barca će ostati na prvom mjestu, čak i ako izgubi, ali ako poraz ne bude s tri ili više golova razlike ili bilo koji rezultat s dva razlike veći od 0:2 (1:3, 2:4, 3:5...).

Dodajmo da je u prvom njihovom susretu u Torinu slavila Barcelona, rezultatom 0:2.

A, utakmica će večeras biti u posebnom centru pažnju fudbalskih sladokusaca, jer će se, prvi put nakon devet godina, u Ligi prvaka sastati Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Na prošlom meču nisu se susreli, jer Ronaldo nije igrao zbog COVID-a, pa se mnogi nadaju da večerašnju utakmicu slavni igrači neće provesti na klupi.

Posljednji put kada su se dva najveća fudbalera ovih vremena sastala u ovom takmičenju, Messi je bio uspješniji jer je Barcelona savladala Real Madrid u polufinalu Lige prvaka s ukupnih 3:1 i plasirala se u veliko finale gdje je na kraju pobijedila Manchester United.