Liga prvaka

Sve oči nogometne Evrope večeras će biti uprte ka Njemačkoj gdje se očekuje rasplet u grupi H Lige prvaka.

Nakon pet odigranih kola iz ove grupe poznat je samo tim koji večeras završava druženje sa Evropom. Nažalost, takmičenje završava Baseksehir.

S druge strane, u borbi za prva dva mjesta i prolaz u osminu finala sve je potpuno otvoreno.

Manchester United, Paris Saint Germain i Leipzig u posljednjih 90 minuta grupne faze ulaze poravnati na tabeli sa po devet osvojenih bodova.

U najboljoj poziciji za prolaz dalje je finalista prošlogodišnje Lige prvaka, PSG, koji je pobjedom na Old Traffordu (3:1) došao u situaciju da zavisi od svog učinka u Parizu protiv otpisanog Baseksehira.

Pobjeda Parižane vodi na prvo mjesto, remi također donosi sigurno jedno od dva mjesta koje vode dalje. No, i u slučaju poraza od Turaka, PSG bi mogao dalje.

Računica Manchestera u Njemačkoj je jasna, pošto je remi dovoljan za prolaz. Prvo mjesto u grupi može da donese i remi ukoliko PSG ne savlada Višćin tim.

Najmanje prostora za kalkulisanje ima Leipzig, koji zbog poraza u Manchesteru (0:5) mora da juriša na pobjedu. Nijemci mogu i do prvog mjesta, ukoliko se pobjeda nad Unitedom poklopi sa remijem ili senzacionalnim porazom PSG-a.