NAKON DESET KOLA

U susretu 10. kola italijanskog nogometnog prvenstva Milan je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2:1 i sada ponovo ima pet bodova više od drugoplasiranog Intera.

Milan je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Francka Kessiea iz kaznenog udarca. Na 2:0 je povisio Samu Castillejo u 77. minuti na sjajnu povratnu loptu našeg Ante Rebića. Castillejo je ušao u igru minutu ranije i bio je to praktički njegov prvi dodir s loptom na utakmici.

Hrvatski reprezentativac je u idućih pet minuta imao dvije sjajne prilike, no nije bio precizan. Albin Ekdal je u 82. minuti donio tračak nade domaćinu, ali je na tome i ostalo. Rebić je igrao cijeli susret za gostujući sastav, dok Karlo Letica nije nastupio za Sampu.

Napoli je bio uvjerljiv na gostovanju kod Crotonea pobijedivši sa 4-0, a strijelci su bili Lorenzo Insigne (31), Hirving Lozano (58), Diego Demme (76) i Andrea Petagna (90+1).

U ranije odigranom susretu Roma i Sassuolo su odigrali 0-0, a bez golova je završio i susret Parma - Benevento, dok je utakmica Udinese - Atalanta odgođena zbog jake kiše i natopljenog terena.

U prvom nedjeljnom susretu Verona našeg Ivana Jurića je kod kuće odigrala 1-1 protiv Cagliarija.

Domaćin je poveo u 21. minuti golom Zaccagnija, a izjednačio je Marin u 48. minuti. Za goste je cijeli susret igrao Marko Rog.

Verona je trenutačno na osmom mjestu sa 16 bodova, 10 manje od vodećeg Milana.

U ponedjeljak još igraju Fiorentina i Genoa.

Na ljestvici vodi Milan sa 26 boda, dva više od Intera, no "Rossoneri" imaju i utakmicu manje. Treći je Juventus sa 20 bodova, dok Sassuolo na četvrtom mjestu ima 19 bodova.