Kosovo iz petog šešira čeka rivale

U ponedjeljak će u Cirihu, u Švicarskoj od 18 časova biti održan žreb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje je na programu 2022.

Reprezentacije su podjelje u šest šešira, a reprezentacija Kosova se nalazi u petom šeširu sa selekcijama Jermenije, Kipra, Farskih ostrva, Azerbejdžana, Estonije, Kazahstana, Litvanije, Letonije i Andore.

U prvom šeširu se nalaze Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka, Holandija, u drugom su Švajcarska, Vels, Srbija, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija, u trećem su Rusija, Mađarska, Irska, Češka, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka, Finska. Četvrti šešir čine Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Bjelorusija, Gruzija, Luksemburg, peti Kosovo, Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, Litvanija, Letonija, Andora, dok su u šestom Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar, San Marino.

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati najbolji iz svake od grupe, deset drugoplasiranh otići će u baraž sa dva tima iz Lige nacija koja su najbolje plasirana, a da nisu u dvije najbolje selekcije iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Tih 12 selekcija formiraće tri grupe od po četiri time, igraće se polufinala i finala i samo pobjednici finala igraće na planetarnom šampionatu.