UVIJEK NA UDARU

Trener Barcelone Ronald Koeman pokušao je pronaći alibi nakon poraza ovog tima od Cadiza u meču 12. kola La Lige rezultatom 2:1, ali je rekao da je u suštini jako teško objasniti zašto katalonski tim igra toliko drugačije na gostujućem terenu.

Koeman je rekao da igrači nisu bili fokusirani i da nisu imali pobjednički stav.

"Teško je objasniti ovakav poraz, došli smo ovdje s dobrim nizom rezultata i nadali smo se pobjedi, a prvo poluvrijeme nije bilo dobro i napravili smo greške koje se ne očekuju od naše ekipe. Igrači nisu bili fokusirani, stav ekipe nije bio dobar i ne mislim da je samo odbrambena linija kriva za ovo što se desilo", rekao je Koeman nakon meča.

Trener Barcelone smatra da ovaj tim mora znatno bolje igrati u gostima, odnosno da igraju približno kao na domaćem terenu.

"Teško je objasniti golove koje primamo, mislim da je u pitanju manjak koncentracije i agresivnosti na loptu, a posebno ne mogu objasniti kako smo drugi gol primili. Ovo je veliki korak u utrci za titulu prvaka, jako smo razočarani ali moramo to prihvatiti i krenuti dalje. Zaostatak od 12 bodova je ogroman, ali ima još utakmica i mi moramo pod hitno smanjiti razliku igranja u gostima i na domaćem terenu", kazao je Koeman.

Za kraj, on je rekao da druge ekipe koje je u svojoj karijeri trenirao nisu primale ovakve golove.

"Uvijek morate analizirati utakmicu, prema naprijed smo bili dobri i stvorili smo dovoljno šansi, ali pored toga što je njihov golman bio fenomenalan, teško je bilo igrati protiv ekipe koja ima vodstvo. Primili smo golove kakve nikada nisam primao s drugim ekipama koje sam trenirao. Servirali smo Negredu gol za pobjedu, to je naša greška i ne smijemo primati takve golove. Ovo nije jedini takav u ovoj sezoni i to me boli. Hitno se moramo popraviti", istakao je Koeman.

Barcelona je trenutno na sedmoj poziciji na tabeli sa samo 14 osvojenih bodova, čak 12 manje od Atletico Madrida koji je na prvom mjestu.