ARGENTINSKI ČAROBNJAK

Diego Armando Maradona, legendarni argentinski fudbaler, preminuo je prošle srijedi od posljedica plućnog edema koji je uzazvao zastoj srca.

Legendarna "desetka" Gaučosa ostat će ponajviše upamćena po titulu svjetskog prvaka koju je sa selekcijom svoje zemlje osvojio 1986. godine, ali i po uspjesima u dresu Napolija.

Njegovu karijeru obilježili su i brojni skandali i problemi s ovisnošću, no uprkos tome El Pibe je ostao nacionalni heroj Argentine, koji je poštovan širom zemaljske kugle.

Volio je Maradona i druge sportove, a uvažavali su ga i poštovali profesionalci koji se nisu bavili fudbalom.

U danima nakon Maradonine smrti jedan zanimljiv video pojavio se na društvenim mrežama, a čiji je izvor FIVB (Svjetska odbojkaška federacija).

Na sminku se može vidjeti kako Maradona učestvuju u zagrijavanju jedne od ekipa, te kasnije u ulozi tehničara diže lopte odbojkašima koji smečiraju.

No, za razliku od dizača u odbojci koji prilikom dizanja koriste ruke, Maradona je do činio glavom i nogom, a kako bi drugačije?

- Kao što možete vidjeti u priloženom videu, njegova finoća i talent omogućili su nam da bar na trenutak spojimo svijet odbojke i fudbala u jednu koherentnu cjelinu - navodi se u prilog objavljenog vieda.



Izvor: Faktor