PAULA DAPENA

Zadnja četiri dana nogometaši kao da se nadmeću ko će dirljivije, originalnije i maštovitije odati počast Diegu Maradoni. Jedna nogometašica odlučila je komemoraciju Maradone iskoristiti za protest protiv njega.

Paula Dapena (24), igračica Viajes Interriasa je prije prijateljske utakmice protiv Deportivo de la Corune odlučila kako neće pokleknuti pred političkom korektnošću i onim što je “red”, nego da će iskazati svoj stav.

Kada je počela minuta šutnje u čast Maradone, a sve igračice, treneri i suci u tišini stajali, ona je sjela na travnjak i okrenula leđa u smjeru u kojem su svi gledali licem.

Nakon utakmice je objasnila zašto je to napravila: “Prije nekoliko dana, kada je bio Dan eliminacije rodnog nasilja, ovakve geste se nisu radile i ako tada žrtve nisu dobile minutu šutnje, ja neću to raditi za zlostavljača. Neću stajati mirno za silovatelja, pedofila i zlostavljača, nego ću sjesti i okrenuti leđa. Da bi se neko smatrao velikim igračem, mora prije svega biti čovjek i imati vrline važnije od vještina s loptom, za koje je poznato da su kod Maradone bile spektakularne.”