Liga Europe

U 20.55 sati odigrane su i ostale utakmice 4. kola grupne faze Europske lige.

Ekipa Alkmaara je na svom stadionu dočekala Real Sociedad i u poprilično dosadnoj utakmici rezultat je završio 0:0.

Trenutno obje ekipe imaju po sedam bodova te u preostala dva kola pokušat će da naprave najbolji rezultat i izbore nokaut fazu.

Bayer iz Leverkusena je sa 4:1 savladao Hapoel Beer Sheva i tako se učvrstio na vrhu tabele. Po svemu sudeći, Slavia Prag i Bayer Leverkusen će proći dalje i prezimiti u Europi.

Ekipa našeg Edina Džeke Roma je u gostima savladala Cluj sa 2:0. U 49, minuti napadač Cluja je postigao autogol, a Veretout je u 67. minuti postigao pogodak sa bijele tačke. Roma je trenutno prva sa 10 bodova, dok je Cluj treći sa četiri boda.

Od holandskih ekipa navikli smo na puno golova pa je tako PSV savladao grčkog predstavnika u Europa ligi PAOK sa 3:2. Iako je holandski tim gubio sa 2:0, uspjeli su preokrenu rezultat u svoju korist.

Trenutno su drugi sa šest bodova, dok PAOK ima bod manje te će se voditi prava borba do kraja za drugo mjesto koje vodi u nokaut fazu.

Veoma težak  i zanimljiv meč odigran je u Škotskoj, između Glasgow Rangersa i Benfice. Rangers je vodio sa 2:0 da bi Benfica golovima Pizzija i Ramosa izjednačila rezultat i stigla do boda..

U Londonu Tottenham je dočekao ekipu Ludogoretsa i rutinski pobijedio sa 4:0. Jose Mourinho je izveo kombinovan sastav.

Dva gola postigao je napadač Carlos Vinicius, te po jedan Winks i Lucas. Sa ovom pobjedom Tottenham je došao na drugo mjesto i sada ima devet bodova.

Europska liga, četvrto kolo

Grupa A:
CFR Cluj - AS Roma 0:2

Grupa B:
Dundalk - Rapid Vienna 1:3

Grupa C:
Leverkusen - H. Beer Sheva 4:1
Nice - Slavia Prag 1:3

Grupa D:
Glasgow Rangers - Benfica 2:2
St. Liege - Lech 2:1

Grupa E:
Granada - Omonia 2:1
PSV - PAOK 3:2

Grupa F:
AZ Alkmaar - Real Sociedad 0:0
Napoli - Rijeka 2:0

Grupa J:
Tottenham - Ludogorets 4:0