PRORADILE EMOCIJE

Vijest o smrti Diega Maradone šokirala je cijeli svijet, a jedan od onih koji je pokazao emocije ispred kamere je njegov bivši saigrač Jorge Valdano koji tokom emisije posvećenoj Ligi prvaka nije mogao sakriti bol i suze.

Valdano je tokom emitovanja emisije posvećene utakmici Lige prvaka između Atletico Madrida i Lokomotiva iz Moskve rekao da ga je jako iznenadila i pogodila vijest da je njegov bivši saigrač i prijatelj preminuo, a kako je istakao, nije to bilo samo zbog činjenice da je Maradona bio veliki igrač, već s druge strane, da je bio veliki čovjek, humanista i prijatelj.

Pomenuti dvojac igrao je zajedno za Argentinu 1986. godine kada je ova reprezentacija osvojila Svjetsko prvenstvo u Meksiku.

Kada se Valdano pred kamerama pokušao sjetiti nekih zajedničkih trenutaka, počeo je neutješno plakati i producenti su morali odmah prekinuti emisiju.

Ipak, ubrzo se smirio i nakon nekoliko minuta vratio pred kameru, a kako je rekao, nema boljeg mjesta za odavanje počasti Maradoni od nogometnog stadiona i terena.

Valdano je za reprezentaciju Argentine igrao od 1975. do 1990. godine, a tokom karijere nastupao je za Newell's Old Boys, Alaves, Zaragozu i Real Madrid.