BARCELONA

Napadač Barcelone Antoan Grizman (Antoine Griezmann) u emisiji „Universo Valdano” na "Movistar Plusu", koju vodi legendarni fudbaler Reala Horhe Valdano (Jorge), konačno je otvorio svoju dušu i progovorio o svom odnosu sa Lionelom Mesijem (Messi).

- Otkako sam stigao u klub, od samog predstavljanja, nikad nisam ništa govorio. Baš kao što sam rekao tog dana, moje je da pričam na terenu, a ne u medijima. Takav sam, najbolje pričam s loptom u nogama. Ipak, vrijeme je da se neke stvari stave na svoje mjesto. Trpio sam mnoge stvari, komentare, i mislim da je bilo dosta - kazao je Grizman.

Francuz će govoriti o potencijalnoj svađi s Mesijem, odnosu s trenerom Ronaldom Kumanom (Koeman), razlozima svoje loše forme i slabim rezultatima Barcelone. Podsjetimo, u želji da nadoknadi odlazak Nejmara (Neymar), uprava Barcelone je dovodila Filipea Kutinja (Philippe Coutinho) i Usmana Dembelea (Ousmane), ali je promašila. Činilo se da je povukla pravi potez kada je prošlog ljeta kupila Grizmana, ali Francuz nije ni blijeda sjenka majstora iz reprezentacije i Atletiko Madrida.

- Kada sam potpisao za klub tražio sam oprost zbog odgode transfera i izjave da neću potpisati za Barcelonu. Rekao sam tada Lionelu Mesiju da ću dati sve na terenu za klub. Razgovarao sam s Leom po dolasku i rekao mi je da kada sam odbio prvu priliku za dolazak, da sam ga zeznuo jer je on moj transfer zatražio javno, ali isto mi je tako rekao da me podržava, otkrio je Grizman.

Također, Grizman se ogradio od izjava njegovog bivšeg agenta Erika Olhatsa (Erica), koji je tokom nedavne reprezentativne stanke rekao da Messi u Barceloni provodi teror koji je otežao život francuskom napadaču. Izjave u tom tonu dao je i Grizmanov ujak.

- Olhats je bio jako važan dio mog života, ali više s njime nemam nikakav odnos. Prekinuo sam bilo kakav odnos s njim na dan vjenčanja. Pozvao sam ga na svadbu i on nije došao. Zato smo se razišli. A što se tiče mog ujaka, on ne zna kako nogomet funkcionira. Novinari su na kraju izjavu izvukli iz njega. Rekao sam Leu da s njim nisam razgovarao o tome, pa čak da nemam ni njegov broj telefona. Niti moji roditelji ne razgovaraju s Erikom, a takve izjave mogu izazvati puno štete i stvoriti probleme u svlačionici, dodao je Grizman pokušavši rasvjetliti cijelu situaciju.

Onda je Francuz objasnio kako mu je bilo teško izboriti se za status u Barceloni.

-. Došao sam u klub koji je osvojio naslov španskog prvaka i morao sam se nametnuti radom. Bio sam uvijek na raspolaganju treneru i radio što traži, čak iako sam osobno znao da me boli ono što traži od mene. U godinu i pol dana imao sam tri trenera u Barceloni i to nije lako. Trebao sam vremena da se prilagodim na saigrače, kao i oni na mene. A povrh svega tu su još bile i promjene formacije, zaključio je Grizman.