Antoine Griezmann otkrio je kakav je njegov odnos s Lionelom Messijem i što se događalo prilikom njegova prelaska iz Atletica u Barcelonu…

Antoine Griezmann gostovao je u emisiji Jorgea Valdana "Universo Valdano". Francuski reprezentativac otvorio je dušu bivšoj zvijezdi Real Madrida; opisao je što se događalo kada je prelazio iz Atletica u Barcelonu te je otkrio kakav je zapravo njegov odnos s Lionelom Messijom, glavnom zvijezdom katalonskog kluba.

"Znao sam da bi moglo biti komentara čak i u svlačionici, ali ako baš moram, htio sam se ispričati na terenu", kazao je Griezmann referirajući se na odustajanje u posljednji trenutak od transfera u Barcelonu u prvom pokušaju.

O odnosu s Messijem

"Razgovarao sam s Leom kad sam stigao u Barcelonu. Rekao mi je da sam ga zeznuo kad sam prvi put odbio ići. Već je javno komentirao moj dolazak, a ja sam na kraju odustao."

Griezmann je ipak naglasio.

"Ali isto tako mi je rekao da će, sad kad sam u njegovoj momčadi, ići sa mnom do smrti. To osjećam svaki dan kada smo na terenu."

Osvrnuo se i na oštre javne komentare koje dolaze iz njegove najbliže okoline na račun Messija.

"Izjave mojih bivših suradnika, poput mojeg ujaka, nimalo mi ne pomažu, zapravo mi odmažu i bole me. S nekima nisam više u kontaktu, a drugi se uopće ne razumiju u nogomet. Ja s tim nema nikakve veze. Moj odnos s Messijem pun je obostranog respekta. "

Poludio na savjetnika, ujak se izbrbljao pred novinarom 

Griezmman je objasnio da se rastao sa savjetnikom Ericom Olhatsom, koji je oštro napao Messija.

"Nismo u kontaktu otkako sam se oženio. Poludio sam na njega i više ne razgovaramo. S njim više nisu u kontaktu ni moja sestra, koja je moj menadžer, a ni moji roditelji. Napravio mi je samo konfuziju oko Messija, čovjeka kojeg veoma poštujem."

O svojem ujaku Emmanuelu Lopesu i njegovim kritičkim izjavama na račun Messija kaže:

"Razgovarao je s novinarom za kojeg je mislio da mu je prijatelj. On je to iskoristio, izvukao je neke izjave iz konteksta i napravio aferu. Viđam samo svoje roditelje, a i njih dosta rijetko."

Eto, novinari su uvijek krivci, tko god što rekao i izjavio. 

Griezmann je izazvao brojne kontroverze sa snimanjem kratkog dokumentarca o njegovoj odluci o tome hoće li prijeći u Barcelonu. Taj uradak nije najbolje sjeo navijačima, a ni igračima Barcelone. Kaže da je "Odlukom" želio pokazati ljudima kako nogometni profesionalac proživljava takve situacije te da nije imao namjeru nikoga ismijavati.

Film uznemirio roditelje


"Slušate puno ljudi, ali vi birate. Supruga mi je pomogla, nije bilo lako", kaže Griezmann, koji je otkrio da se to nije odveć svidjelo njegovoj obitelji:

"Moji su roditelji bili uznemireni tim filmom jer bi im bilo draže da kažem ostajem li ili ne. Željeli su me vidjeti u Barci, ali ja još nisam bio spreman."

Sezonu kasnije Griezmann je prešao u Barcelonu.

"Došlo je vrijeme kada sam trebao promjenu, važni suigrači poput Godina ili Lucasa napustili su klub i to mi je pomoglo da se odlučim. Osjetio sam da sam spreman za promjenu sredine."

Francuz je progovorio i o odnosu koji je imao s trojicom trenera. Kaže da ga je Ernesto Valverdeo tražio da igra na lijevoj strani i ulazi u prostor te da ponekad ide prema golu.

Sukob sa Setienom

"Naglasak je bio na tome da sa Jordijem Albom držim stranu i koristim prostor po boku. Setien je taj koji me doveo i jako ga poštujem. Primijetio sam koliko je samopouzdan."

Kaže da je puno naučio od Setiena.

"Posebice kako se najbolje iznosi lopta sa svoje polovice te kako se igraju kratki pasovi i raščišćavaju opasne situacije. Moj odnos s njim bio je normalan. Roditelji su mi ponekad govorili da ga pitam zašto ne igram više ili zašto mi je promijenio poziciju. Rekao sam im da to nema smisla jer ni ja njih nisam pitao kada sam počeo trenirati nogomet."

Razjasnio je što se događalo nakon utakmice s Atleticom kada je igrao samo pet minuta.

"Rekao mi je da želi razgovarati sa mnom, a ja sam mu rekao da to nije potrebno. Pitao me je koliko ću se dugo ljutiti. Odgovorio sam mu da se smiri, da ću nastaviti raditi i da se neću žaliti. Ako me želiš u postavi, stavi me. Još uvijek sam ljut na Quiquea što nisam igrao u toj utakmici", nasmijao se Griezmann.

Branio Deschampsa, a ispalo da napada Koemana

Također je iskoristio priliku da pojasni neke svoje nedavne izjave o poziciji na kojoj igra, a koje su neki protumačili kao napad na novog trenera Ronalda Koemana.

"Htio sam zapravo obraniti Deschampsa, nisam uopće govorio o Koemanu, ali neki su htjeli napraviti polemiku. Uvijek iskrsne nešto, nikako da uhvatim malo mira da mogu uživati. Nadam se da će se sve smiriti", zaključio je Griezmann.