Postavio nekoliko pitanja

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović putem društvenim mreža kritikovao je EA Sports zbog korištenja njegove fotografije bez odobrenja.

Zlatan Ibrahimović se iznenada oglasio i obrušio na kreatore FIFA-e 21, poručivši da je "vrijeme je za istragu". "Ko je dao dozvolu FIFA EA Sport da koristi moje ime i lice?" Ibra je napisao na Twitteru.

"FifPro? Ne znam da sam član Fifproa i ako jesam, tamo sam bez ikakvog stvarnog znanja stavljen nekim čudnim manevrom. I sigurno nikada nisam dopustio FIFA-i ili Fifpro-u da zarađuju novac koristeći moj lik i ime.

"Neko zarađuje na mom imenu i licu bez ikakvog dogovora svih ovih godina. Vrijeme je za istragu", napisao je 39-godišnji igrač.

Brojni poznati evropski igrači i ranije su se žalili EA Sportsu. Poput Romelua Lukakua koji nije bio zadovoljan ocjenom brzine na FIFA-i 20, dok je Juventusov Sami Khedira javno zatražio da mu promijene frizuru.

Ipak, u pozadini ove priče mogla bi biti današnja informacija da je David Beckham sa EA Sportsom potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 45 miliona eura i da će biti na naslovnici popularne videoigre.

Ibrahimović igra fenomenalno ove sezone i na šest utakmica postigao je deset ligaških golova, ali je na meču protiv Napolija zadobio povredu tetive zbog koje će pauzirati najmanje deset dana.