ŠOKIRAN

Njemačka nogometna reprezentacija izgubila je sinoć sa čak 6:0 od Španije u Sevilli što je najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka u historiji, a selektor Joacim Löw nije krio nezadovoljstvo u izjavama nakon utakmice.

"Nemam objašnjenja za ovaj poraz, bila je to crna noć njemačkog nogometa. Ništa nam nije uspjelo. Govor tijela, agresivnost, angažman u duelima, ništa od toga nismo vidjeli na terenu. Rekli smo da vjerujemo našim igračima, bili smo na dobrom putu, iako smo sada vidjeli da nismo toliko daleko otišli koliko smo se nadali", rekao je Löw u razgovoru za ARD pa dodao:

"Na 0:1 smo napustili plan igre. Otvorili smo prostor, nije bilo organizacije, nije bilo komunikacije između igrača, a ovaj put je to bilo smrtonosno. Nakon pauze pokušali smo ih pritisnuti, pokušati zabiti i vratiti se u igru, ali oni su bili brži, kolektivno jači, dinamičniji, nismo imali kontrolu, nismo dobili duel."

Selektor je bio jasan kako je bio upitan o mogućnosti poziva Thomasa Mullera, Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa koji igraju odlično u svojim klubovima.

"Trenutno nema razloga“, bio je kratak i jasan.

Inače, Španija je na kraju osvojila prvo mjesto i plasman na Final Four s 11 bodova, dva više od Njemačke. Ukrajina ima šest, a Švicarska tri boda, ali i obje ekipe imaju utakmicu manje.