BIO NA PROBI

Pedri je igrač o kojem će se tek pisati. Mladi igrač Barcelone u razgovoru za Cadena SER govorio je o prilici da se pridruži Real Madridu istakavši da je sretan da se to na kraju nije desilo.

Mladi 17-godišnji igrač se ovog ljeta pridružio Blaugrani iz redova Las Palmasa za svega pet miliona eura i u početnih nekoliko nastupa nagovijestio je blistavu nogometnu budućnost.

Ipak, priliku da ga angažuje imao je i Real Madrid, a ofanzivni vezista bio je vrlo iskren priznavši da je sretan što je na kraju završio u Barceloni.

"Zahvaljujem Realu što me nije potpisao. Proveo sam sedmicu dana na probi u Madridu, ali rekli su mi da nisam na tom nivou. Odveli su me u kancelariju i to su mi saopštili. Hvala im, sada sam tamo gdje sam želio biti. Igranje s Mesijem je nagrada koju mi je dao život. Mogućnost učenja od njega je luksuz. Pogledajte stvari koje Messi radi ... radi šta hoće i kad hoće", sa ushićenjem je rekao Pedri.

Nogometaš koji je prošao sve selekcije Las Palmasa ove sezone je već odigrao deset utakmica u dresu Barcelone u svim takmičenjima i postigao je dva gola.