LEGENDARNI ARGENTINAC

Jedan od najboljih argentinskih napadača u proteklih 10 godina Carlos Tevez otvorio je dušu u razgovoru za ESPN i priznao šta ga tišti u posljednje vrijeme. Naime, Tevezov otac Raimundo je nedavno zbog koronavirusa bio u bolnici 45 dana. Otpušten je 4. septembra, ali prije nekoliko sedmica opet se vratio u bolnicu jer mu se stanje pogoršalo zbog dijabetesa.

Carlos, koji trenutno igra za Boca Juniors, kaže kako mu je vrlo teško u zadnje vrijeme i da na poluvremenu utakmica često plače.

– Vrlo je teško. Imam različite emocije. Ponekad sam dobro, a ponekad plačem i u svlačionici na poluvremenu, rekao je Carlos Tevez i dodao:

– Teška su vremena. Odem posjetiti oca, a onda moram biti jak i ići igrati fudbal.

Navijači Boce su mu dali snage na taj način što su okačili transparent podrške. Nekadašnja zvijezda Manchester Cityja i Juventusa kaže da mu takve stvari pomažu da se ne raspadne.

– To mi ispunjava dušu, kad uđem na teren i vidim taj natpis. Važno je da sam još jak, zahvaljujući ljudima u klubu i mojoj porodici koja mi je pomogla da se ne raspadnem, nego se nastavim boriti, zaključio je Tevez.

Inače, Tevezov biološki otac je ubijen prije nego što se Carlos rodio, a Raimundo ga je odgojio sa svojom suprugom kojoj je Carlos rođak.