IGRAČ JUVENTUSA

Cristiano Ronaldo postao je “igrač slučaj” za Juventus koji ga se želi riješiti, a sada se čini da bi karijeru mogao nastaviti u Manchester Unitedu, objavio je danas ESPN, a sličnu infomarciju imaju i engleski mediji.

Portugalac nije uspio Juventus dovesti do Lige prvaka pa Juventus sada traži način da ga proda za oko 100 miliona eura kako bi vratio uloženo i riješio se tereta njegove plaće od 31 milion eura mjesečno.

U više engleskih medija pojavila se informacija da je Ronaldo blizu povratka na Old Trafford s kojeg je 2009. preselio u Real Madrid, a navodno je i on sam pristao na takav dogovor uz uslov da potpiše jednogodišnji ugovor.

U ovom trenutku čeka se da se klubovi dogovore oko potencijalne odštete koja bi trebala biti iznositi oko 100 miliona eura, ali pitanje je na koji način bi bila isplaćena, kroz bonuse, na rate ili odjednom.

RAZRADILI SU PLAN

Juventus je navodno napravio detaljan plan o tome kako se riješiti Ronalda. Prvo mu neće sljedeće godine ponuditi novi ugovor kako bi produžili postojeći koji traje do ljeta 2022. godine.

Nakon toga će Ronaldo završiti na listi za prodaju te će ga ponuditi svim klubovima za koje misle da mogu platiti 100 miliona eura za njega, dakle isti iznos koji je Juventus platio kad ga je dovodio.

Autor: Index.hr