Slovenija Eurobasket 2013.

Fotografija na kojoj se jedan do drugog nalaze navijač Srbije i BiH vrlo brzo je postala hit na Facebook-u, pogotovo poslije nemira neposredno prije meča.

Svaka čast! U moru nereda koji su se dogodili prije i tokom meča košarkaških reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine u Jesenicama, na površinu je isplivala jedna zanimljiva fotografija na kojoj su prikazani navijači "zaraćenih" selekcija kako su na tribinama zajedno bodrili svoje timove.

Košarkaši Srbije ubjedljivo su slavili sa rezultatom 77:67. Međutim, uvertira za taj meč bila je i više nego neslavna zbog velikih sukoba navijača Srbije i fanova BiH, popularnih "Fanatikosa", koji su kamenicama osuli po kafiću gdje su se nalazili srpski navijači.

Doduše, prve čarke i provokacije su krenule upravo sa mjesta koje je označeno kao baza srpskih navijača, a nemile scene su se dogodile i tokom meča kada su Bošnjaci, na bakljadu "delija" odgovorili pirotehnikom u dvorani "Podmežakla".

Ipak, ova fotografija, koja je postala veliki hit na Facebook-u, svakako je primjer kako treba da se navija za svoj tim i poštuje protivnički. Ko zna, možda nada još postoji.