Igra živaca

Prema pisanju britanskih medija, portugalski nogometni stručnjak Chelseaja Jose Mourinho poveo je s 1-0 u igrama živaca s novim menadžerom Manchester Uniteda – Davidom Moyesom.

Otkako se vratio na klupu Chelseaja, Mourinho "kopa" po Manchester Unitedu, odnosno pokušava Moyesu "ukrasti" ponajboljeg igrača Waynea Rooneyja. Nasljednik Sir Alexa Fergusona već je malo iziritiran svim silnim pitanjima oko Rooneyjevog odlaska, a prve znakove jače nervoze uoči početka svoje prve sezone na čelu Uniteda pokazao je u četvrtak.
Škot je u razgovoru za BBC izjavio da sumnja u teoriju zavjere protiv njegovog kluba, s obzirom na težak rasporedu na početku prvenstva. Podsjetimo, u prvih pet kola United se mora obračunati protiv Chelseaja, Liverpoola i Manchester Cityja.
"Nadam se da ovaj raspored odigravanja nije napravljen Unitedu za inat, jer je tako lako prošle sezone došao do naslova. Iskreno, teško mi je povjerovati da su se stvari posložile tako da mi od svih imamo najgori raspored", rekao je Moyes.
Mourinho je pak u četvrtak najavio da nema namjeru odustati od Rooneyja, te da ga namjerava čekati i do posljednjeg dana.
"Ne postoji datum do kojeg ga čekamo. Imamo listu igrača koje želimo dovesti i to ćemo pokušavati do kraja prijelaznog roka", rekao je Mourinho.
Izgleda da pritisak na Moyesa, u kojeg navijači "crvenih vragova" i nemaju previše povjerenja, itekako dopire. Prva utakmica nove sezone Premierlige na rasporedu je ove subote, a United gostuje kod neugodnog Swanseaja.