Zbog nereda navijača

Grčki košarkaški savez žestoko je kaznio tamošnji klub Olympiakos zbog nereda njegovih navijača u trećoj utakmici finala protiv Panathinaikosa.

Podsjetimo, minutu i 27 sekundi prije kraja utakmice u objektu "Dvorana mira i prijateljstva" navijači domaćina zasuli su igrače Panathinaikosa bakljama, topovskim udarima, stolicama i drugim predmetima koji su im se našli pod rukom. Gostujući košarkaši, koji su u tom trenutku vodili sa 76-72, pobjegli su s parketa spašavajući živu glavu.
Nakon više od sat vremena i nakon što je najveći dio dvorane ispražnjen sudije su pozvale obje ekipe na nastavak utakmice. Međutim, igrači Panathinaikosa su odbili izaći iz svlačionice jer je u dvorani ostalo još stotinjak domaćih navijača. Nakon novih pregovora utakmica je definitivno prekinuta i registrirana rezultatom 76-72 za PAO. Budući da su "zeleni" slavili i u prve dvije utakmice finala, s ukupnih su 3-0 osvojili naslov prvaka.
Grčki savez je kaznio Olympiakos s 27.800 eura, -2 boda na početku iduće sezone i prve četiri domaće utakmice bez navijača.