Kontroverzni vlasnik NBA košarkaškog kluba Dallas Mavericks, Mark Cuban, otkrio je za ESPN da je imao priliku u ljeto 2007. godine dovesti Kobea Bryanta.

Los Angeles Lakersi bili su izgubljeni bez Shaquillea O'Neala, a Bryant je bio iznimno nezadovoljan svojim suigračima, te je želio napustiti redove losanđeleske momčadi u potrazi za klubom koji ima perspektivu boriti se za naslov prvaka.

Cuban tvrdi da je mogao dovesti Bryanta, te da su pregovori bili u završnoj fazi, ali je u konačnici generalni menadžer Lakersa, Mitch Kupchak odigrao ključnu ulogu u zadržavanju "crne mambe".

"Snimao sam emisiju Ples sa zvijezdama kada me nazvao Bryantov agent i rekao da Kobe želi napustiti Lakerse. Morao sam prekinuti snimanje kako bih se u potpunosti posvetio Bryantu. Kupchack je na kraju nagovorio Kobea na ostanak koji mu se na kraju i isplatio s dva uzastopna naslova 2009. i 2010. Godine", rekao je Cuban za ESPN.

Razlog zbog kojeg se Lakersi nisu tako olako riješili igrača koji je želio otići je saznanje da Dirk Nowitzki nije bio u kombinaciji za trade.