Humanitarni događaj

Proteklog vikenda u kineskom Šangaju održana je humanitarna utakmica u kojoj su sudjelovali uglavnom poznati kineski glumci i pjevači, a kao poseban gost zaigrao je i Kobe Bryant.

Iako nije trebao nastupiti, Bryanta su saigrači i navijači "nagovorili" da odigra drugo poluvrijeme kada je njegova ekipa zaostajala 29 poena. U 15-minutnom poluvremenu, bez zaustavljanja sata kod prekršaja i slobodnih bacanja, Bryant je postigao 68 poena.

"Prvo poluvrijeme sam odgledao s klupe. Zaostajali smo devet razlike, a onda sam u poluvremenu shvatio da publika putem SMS poruka može jednoj od ekipi dodijeliti dodatnih 20 koševa. Tako da smo na početku drugog zaostajali 29! Htio sam biti cool i odsjediti cijelu utakmicu, ali rekao sam sam sebi - zašto bih", napisao je Bryant na svojoj službenoj Facebook stranici.

"Dvorana je bila puna, a navijači su mi pjevali, doduše malo preuranjenu, pjesmu sretan rođendan i zaista su me željeli vidjeti na djelu. To su sve glumci i pjevači (muški i pokoja žena) koji su sjajni u svom poslu, te koji gotovo uopće ne igraju košarku. Drugih 15 minuta shvatio sam kao trening i samo sam trčao i trčao. Na kraju sam ubacio 68, ali sve je to bila samo zabava. Drago mi je da su navijači uživali u šou, te se nadam da im se kupovina ulaznica, s krvavo zarađenim novcem, ipak isplatila", zaključio je bek Los Angeles Lakersa.

Recimo i da je uoči utakmice Bryant odradio jedan kratki solo nastup na električnoj gitari. U Kini ga zaista obožavaju, možda čak i više nego u vlastitom gradu.