NBA liga

Nakon što je bio mentor LeBronu Jamesu i Dwight Howardu, jedan od najboljih košarkaških centara svih vremena, Hakeem Olajuwon, ljetos je radio na igri manje poznatog JaValea McGeea.

Centar Denver Nuggetsa definitivno posjeduje veliki talent koji tek treba izaći na vidjelo. Olajuwon smatra da bi McGee (24), nakon rada s njime, trebao dominirati NBA ligom u idućih desetak godina.
"Bez ikakve dvojbe on je nadolazeća zvijezda. Ima iznimno veliki talent. Pokazao sam mu sve poteze koje sada treba samo usavršiti da bi dospio na najviši mogući nivo", rekao je Olajuwon za FOX 26 Sports.
"Pokreti na kojima smo radili nisu za teške centre. On je agilan, njegovi pokreti su elegantni... Jedva čekam vidjeti kako će igrati u nadolazećoj sezoni."
Nije samo Olajuwon bio oduševljen ovom saradnjom, već i glavni akter - McGee.
"Sve što mi je Hakeem pokazao već otprilike znam. Ali, način na koji to pokaže je nevjerovatan. Ukazao mi je na nekoliko stvari o kojima uopće nisam razmišljao prije toga", rekao je McGee.
Centar Nuggetsa je prošle sezone bilježio 10,3 poena, 5,8 skokova i 1,6 blokada u prosjeku po susretu, u kojem je prosječno dobivao 20-ak minuta na parketu.
Recimo i da jedan tjedan "školice" kod Olajuwona košta "sitnih" 50.000 dolara.