NBA PLAY-OFF

Košarkaši Bostona bili su nadomak historijskog uspjeha i ulaska u finale play-offa NBA lige, no na kraju će tamo protiv Denvera igrati Miami.

Boston je gubio sa 3-0 u seriji i činilo se da će Miami rutinski proći u finale. Nijedna ekipa u historiji NBA lige nije preokrenula 3-0 u seriji, a Boston je uspio stići do 3-3 i izboriti majstoricu na svom terenu.

No, Jayson Tatum i društvo su stigli do izvora i nisu se napili vode. U odlučujućoj sedmoj utakmici Miami ih je pregazio rezultatom 103:84 i prošao u finale, te poboljšao ukupan skor ekipa koje su vodile sa 3-0 i prošle dalje na 151-0.

Najveća zvijezda Miamija Jimmy Butler je predvodio svoju ekipu sa 28 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a odličan je bio i Caleb Martin sa 26 poena i 10 skokova.

U redovima Bostona svi su podbacili. Kombinovano su igrači Bostona imali šut iz igre 32/82, a od tih 50 promašaja skoro polovina, čak 23 su djelo Tatuma i Jaylena Browna. Tatum je ubacio 14 poena, a Brown 19.

Miami će prvi meč finala protiv Denvera igrati u gostima 1. juna. Denver će biti domaćin i 4. juna, a onda se serija seli u Miami (7. i 9. juni). Ukoliko bude potrebe, naredni susreti su u Denveru 12., Miamiju 15., te eventualna majstorica u Denveru 18. juna.