NBA PLAY OFF

Denver Nuggets su na korak od plasmana u finale NBA nakon što su sinoć u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije u gostima svladali Los Angeles Lakerse sa 119-108 i poveli sa 3-0 u seriji na četiri pobjede.

Do slavlja ih je vodio Jamal Murray koji je postigao je 30 od svojih 37 koševa u prvom poluvremenu, a Nikola Jokić je zabio 15 poena u zadnjoj četvrtini. Dvostruki MVP utakmicu je završio sa 24 poena, osam asistencija i šest skokova.

Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 17 koševa, Bruce Brown dodao je 15, a Michael Porter Jr. upisao je 14 koševa, 10 skokova i šest asistencija za prvoplasirane Nuggetse.

Nuggetsi se mogu plasirati u NBA finale, po prvi put u historiji franšize, u ponedjeljak navečer kada se igra četvrta utakmica u Los Angelesu.

Do sada nijedna ekipa u historiji NBA lige nije uspjela nadoknaditi zaostatak od 0:3 i dobiti seriju.

Davis i James nedovoljni za pobjedu

Lakerse je predvodio Anthony Davis sa 28 poena i 18 skokova. LeBron James je dodao 23 ubačaja, 12 asistencija i sedam skokova, a Austin Reaves 23 koševa i sedam skokova.

Hachimura je izveo dva slobodna bacanja i donio Los Angelesu prednost 94-93 na 7:48 prije kraja, a onda je Denver odgovorio s 13 uzastopnih poena. Jeff Green, Brown i Murray ubacili su trice, Brown je dodao koš, a Jokić zabio polaganje i Denver je poveo s 12 koševa 4:51 minuta do kraja.

Los Angeles nakon toga nije bio u mogućnosti približiti se Denveru. Kada je Porter zabio tricu za vodstvo Nuggetsa od 117-103 nešto više od minutu do kraja, bilo je jasno da Lakersi ne mogu izbjeći svoj prvi poraz kod kuće u doigravanju.