NBA LIGA

Košarkaši Denvera pobijedili su Los Angeles Lakerse u gostima rezultatom 119:108 i tako došli do vodstva od 3-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige pa su tako Nuggetsi na korak od prolaska u veliko finale najjače košarkaške lige svijeta.

Ekipa trenera Michaela Malonea nakon dvije pobjede na domaćem terenu sinoć je opet pokazala kvalitet i da je spremna za borbu za šampionski prsten, a nakon vodstva od 3-0, gotovo je nemoguće očekivati da će se Lakersi vratiti.

Tome treba dodati i činjenicu da niko u historiji nije uspio stići zaostatak od 3-0 i da je u svih dosadašnjih 149 puta tim koji je imao to prednost prošao dalje.

Što se tiče same utakmice, već u prvoj dionici košarkaši Denvera su imali vodstvo od 14 razlike, no Lakersi su se vratili i prije poluvremena stigli do poravnanja (55:55), da bi se na pauzu otišli s vodstvo Denvera od 58:55.

U trećoj četvrtini gostujući košarkaši su imali prednost, doduše minimalnu, ali konstantnu, a sredinom četvrte uspjeli su opet doći do dvocifrenog vodstva i tada je bilo jasno da će doći i do pobjede i vodstva od 3-0.

Jokić je prekinuo niz od četiri uzastopne utakmice s triple-doubleom učinkom, a sinoćnji meč završio je sa 24 ubačena poena, šest skokova i osam asistencija.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Murray, koji je ubacio 37 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a posebno se istakao u prvoj četvrtini, u kojoj je ubacio 17 poena.