NBA PLAY-OFF

Košarkaši Denvera savladali su Los Angeles Lakerse u prvoj utakmici finala play-offa Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 132:126, a još jednu nestvarnu partiju pružio je Nikola Jokić.

Nakon što je to radio i u prva dva kruga play-offa, Jokić je i u prvoj utakmici protiv Lakersa odigrao čudesno pa je već sredinom treće četvrtine došao do triple-doublea.

Ujedno mu je to 12. triple-double u play-offu te čak šesti u doigravanju ove sezone čime se na vječnoj listi izjednačio na drugom mjestu s Magicom Johnsonom i Draymondom Greenom, dok je ispred samo Wilt Chamberlain sa sedam.

Srbijanski centar se zaustavio na 34 poena, 21 skoku i 14 asistencija te tako postao prvi igrač otkako se igra NBA liga s više od jednom utakmicom učinka 30/20/10 u play-offu.

S druge strane, LeBronovih 26 poena, 12 skokova i devet asistencija na kraju izgleda siromašno u poređenju s učinkom monstruoznog Jokića koji je nosio Denver prema sigurnoj pobjedi.

Inače, Lakersi su se serijom 11:2 u završnici približili na samo tri poena zaostatka, a onda je Jokić ubacio tricu sa sirenom.