Veliki preokret za F4

Košarkaši Reala izborili su plasman na Final Four Euroluge nakon što su sinoć u odlučujućoj utakmici play-offa savladali Partizan sa 98:94.

Kraljevi su u klasiku slavili nakon velikog preokreta, a nadoknadili su i 18 poena zaostatka koje su imali u trećoj četvrtini (41:59).

Jedan od junaka domaćih je bh. košarkaš Džanan Musa koji je u trećem periodu ubacio 11 poena. Reprezentativac BiH je u trećem periodu vratio Real iz "mrtvih", a onda su Rodriguez i Llull do kraja meča preuzeli stvari u svoje ruke i osigurali domaćinu plasman na završni turnir koji će se igrati u Kaunasu.

Prvu četrvtinu sa pola koša je u svoju korist riješio Partizan, a Beograđani su do poluvremena na krilima Kevina Puntera (16 poena za poluvrijeme) otišli na 16 poena prednosti (39:55).

Na otvaranju trećeg perioda gosti su imali i plus 18 (41:59), ali se onda razigrao Musa, a na njegovim krilima do kraja ovog perioda Real smanjuje na minus sedam (69:76).

Real je u posljednjoj četvrtini brzo stigao do izjednačenja (81:81), a potom je uslijedio veliki preokret i zaslužen trijumf Kraljeva.

Musa je meč završio sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencija. Kod Partizana najbolji je bio Punter sa 28 poena, dva skoka i tri asistencije.

Faktor