NBA LIGA

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su sinoć na svom terenu ekipu Phoenix Sunsa rezultatom 118:102 i tako poveli s 3-2 u četvrtfinalu play-off serije NBA lige, a ponovo je fantastičan bio srbijanski centar Nikola Jokić.

Nakon prethodne utakmice na kojoj je postigao 53 poena, sada je ubacio 29 uz 13 skokova i 12 asistencija te fantastičnim triple-doubleom donio pobjedu svom timu.

Jokić je već na kraju treće četvrtine bio na jednu asistenciju od triple-doublea, a kako su Sunsi bili veoma daleko od Nuggetsa u tom trenutku nije mnogo ni igrao najbolji centar lige do kraja meča.

Odličan je bio i Bruce Browns s 25 poena i pet skokova, Jamal Murray je dodao 19 poena, šest asistencija i pet skokova, a Michael Porter Jr. je ubacio 19 poena uz osam skokova.

Kod Sunsa je Devin Booker brojao do 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, Kevin Durant je imao 26 poena i 11 skokova, ali bez povrijeđenog Chrisa Paula se nije moglo do pobjede.

Sada se serija seli u Phoenix gdje će se odigrati šesta utakmica u petak od 4:00 sata nakon ponoći.

Denver će tu moći zakazati duele finala Zapada, dok će Phoenix morati pobijediti kako bi ostao u seriji jer je sada rezultat 3:2 za tim iz Colorada.