NBA LIGA

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su u gostima ekipu Cleveland Cavaliersa rezultatom 115:109, a novu fantastičnu partiju pružio je srbijanski centar Nikola Jokić.

Nuggetsi su bili bolji na početku utakmice, ali su Cavaliersi otišli na odmor s jednim poenom prednosti. Vodstvo su domaćini imali i tokom treće četvrtine, a gosti su utakmicu prelomili u posljednjoj dionici kada su došli do važne pobjede.

Jokić je na parketu proveo 35 minute i za to vrijeme ostvario je novi triple-double. Postigao je 24 poena, imao 18 skokova i 13 asistencija. Bio mu je to 22. triple-double u aktuelnoj sezoni. Podršku je imao u Porteru koji je postigao 25 poena, dok je Mobley bio najbolji kod Clevelanda s 31 poenom.

Inače, Denver je prvi na tabeli Zapadne konferencije NBA lige s 42 pobjede i 18 poraza, dok je Cleveland četvrti na Istoku s omjerom 38-24.

Od sinoćnjih susreta izdvajamo i uvjerljiv trijumf Dallas Mavericksa nad San Antonio Spursima rezultatom 142:116.

Ponovo je briljirao sjajni Slovenac Luka Dončić koji je imao 28 poena i 10 asistencija, a tome je dodao i sedam skokova. Irving je postigao 23 poena, dok je Branham bio najbolji kod San Antonia s 23 poena.