Najbolji strijelac

Ispisana je historija najjače košarkaške lige na svijetu.

LeBron James postao je najbolji strijelac NBA lige svih vremena sa 38.390 poena. U porazu protiv Oklahoma City Thundera (130:133) prestigao je učinak Kareem-Abdul Jabbara, koji je NBA karijeru završio 1989. godine s ubačenih 38.387 koševa. U utakmici mu je trebalo 36 poena da sruši rekord Abdul-Jabbara.

Historijski trenutak dogodio se 11 sekundi prije kraja treće četvrtine, kada je pogodio koš iz skoka (pogledajte OVDJE). Podigao je ruke u zrak i pogledao prema vrhu dvorane, a dvoranom su se u tom trenutku prolomile ovacije "MVP, MVP". Utakmica je nakon toga prekinuta kako bi mu se odala počast.

Prvi koš u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta ubacio je prije 20 godina u Sacramentu kao tadašnji rookie Cleveland Cavaliersa, u ACRO Areni koja više ne postoji. U strijelce se upisao 29. oktobra 2003. godine u četvrtoj minuti utakmice protiv Kingsa.

LeBron James rođen je 30. decembra 1984. godine u Akronu (Ohio).

Luka Garza odigrao je sinoć svoju najbolju utakmicu u NBA ligi, no njegov tim je poražen od Denvera (112:146). Garza je sa 19 poena bio najefikasniji kod Timberwolvesa, koliko je dao i Anthony Edwards. Uz to, potencijalni Zmaj dodao je devet skokova i dvije asistencije.

Faktor