U žaru borbe

Košarkaši Dallasa Luka Dončić i Los Angeles Lakersa Russell Westbrook tokom prvog produžetka sinoćnje utakmice spomenuta dva tima ušli su u manji sukob nakon jednog duela na terenu, no sve je brzo riješeno i nesporazum koji je nastao veoma brzo je okončan.

Naime, tokom rezultata 103:103 u prvom produžetku, Dončić je uzeo loptu i krenuo u kontranapad, no Westbrook mu se postavio, čini se namjerno, te da odgurnuo ramenom, nakon čega je Slovenac odletio nekoliko metara.

I dok se još uvijek nije zaustavio nakon dulea, bio je vidno iznerviran zbog onog što mu je Westbrook napravio i odmah je krenuo prema njemu, što je i košarkaša LA Lakersa dodatno isprovociralo i s poda je nervozno reagovao i krenuo u obračun sa Slovencem.



Srećom, igrači su bili između njih i odmah su ih zaustavili u nastavku tog sukoba, a nakon 20-ak sekundi, problem je riješen i obojica su prihvatila da nema razloga da se svađaju i pomirili su se.

Nakon toga, Dallas je zaigrao znatno bolje i na kraju je došao do pobjede protiv Lakersa, a dva košarkaša su se i nakon utakmice još jednom pozdravili i s osmijehom riješili manji problem koji je nastao na terenu.

Dončić je u ovom meču postigao 35 poena uz 14 skokova i 13 asistencija, ostvarivši novi triple-double učinak, dok je Westbrook ubacio 28 poena uz sedam skokova i pet asistencija.