NBA LIGA

Košarkaši Nuggetsa pobijedili su u Ball Areni u Denveru ekipu Los Angeles Lakersa rezultatom 122:109 te su tako prekinuli odličnu seriju gostiju koji su prije ove utakmice u NBA ligi imali pet uzastopnih trijumfa.

Denver je imao kontrolu meča sve vrijeme, a u jednom trenutku je poveo u prvom poluvremenu i s 20 poena razlike.

Iako su Lakersi bili oslabljeni neigranjem svojih najvećih zvijezda LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, uspjeli su se vratiti u igru i približiti u trećoj dionici.

Međutim, Denver je bez većih problema iskontrolisao utakmicu do kraja, kada je nekoliko puta bitne koševe dao i srbijanski centar Nikola Jokić koji je ostvario novi triple-double.

MVP lige je odigrao još jedan nevjerovatan susret i nastavio seriju mečeva ove sezone u kojima je premašio dvocifren broj poena, asistencija i skokova (14, 16 i 11).

Pogodio je sve što je šutirao (5 od 5 iz igre, 1 od 1 za tri i 3 od 3 s linije penala), a dijelio i neke nevjerovatne asistencije u svom stilu.

Najefikasniji kod Nuggetsa bio je Jamal Murray s 37 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, dok se kod Lakersa istakao Russell Westbrook s 25 poena te po sedam skokova i asistencija.

Nakon ovog trijumfa Denver je na diobi prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji s 27 pobjeda i 13 poraza, koliko ima i Memphis, dok su Lakersi tek na 12. poziciji s omjerom 19-22.