ROBERT WILLIAMS

U Ball areni u Denveru na rasporedu je bio okršaj vodeće ekipe Zapada i vodeće ekipe Istoka. Na kraju je slavio Denver sa 123:111 ostvarivši 24. pobjedu sezone uz 11 poraza, dok je Boston sa skorom 26-11 i dalje najbolji tim na Istoku, ali i ekipa s najboljim učinkom u cijeloj ligi.

Briljirao je srpski centar Nikola Jokić, aktuelni dvostruki MVP NBA lige predvodio je Denver s 30 poena, 12 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov peti “triple-double” u posljednjih osam utakmica te 84. u karijeri, po čemu je šesti igrač u historiji lige.

Njegov protivnik, centar Bostona Robert Williams, za 19 je minuta na parketu zabio osam poena. Bio je stopostotan u šutevima iz igre, a nije ni čudo jer su gotovo svi njegovu šutevi polaganja iz blizine ili zakucavanja.

U utakmici protiv Denvera jednim je žestokim zakucavanjem potrgao obruč. Uskoro su na teren uletjeli majstori koji su pomoću vaservage izravnali obruč. Prekid utakmice trajao je 20 minuta. Na svojih osam poena Williams je dodao i šest skokova te po jednu asistenciju i blokadu.