NEMA MU RAVNOG

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić i u 2023. godini nastavio je sa sjajnim igrama u NBA ligi, a sinoć je u pobjedi svog Denvera protiv Bostona rezultatom 123:111 upisao novi triple-double učinak i tako samo još jednom potvrdio da igra u najboljoj formi u životu.

Jokić je bio ubjedljivo prvo ime susreta, a na kraju je meč završio sa 30 ubačenih poena te sa po 12 skokova i asistencija, a zanimljivo, na terenu je proveo 32 minute i nije izgubio nijednu loptu.

Američki mediji, koji uvijek vole izvući neki zanimljiv podatak, navode da je Jokić prvi igrač u historiji koji ima više utakmica s triple-double učinkom od 30 poena te nula izgubljenih lopti. U kakvoj formi igra najbolji je pokazatelj da mu je ovo peti triple-double u posljednjih osam utakmica.

Ukupno, za Jokića je ovo bio 84 triple-double u karijeri i trenutno se nalazi na šestom mjestu u historiji po broju tih učinaka.

Što se tiče utakmice, nakon prvih 12 minuta Denver je imao prednost od 37:28, da bi se na poluvrijeme otišlo s vodstvo domaćeg tima od 62:54.

Denver je i u trećoj dionici nastavio s dobrom igrom te dodatno povećao prednost, a na kraju su to uspjeli sačuvati te doći do pobjede. U ostalim mečevima, Memphis je na svom terenu bio bolji od Sacramenta sa 118:108, dok je Washington kao gost pobijedio Milwaukee sa 118:95.