I SAM OSTAO U ČUDU

Košarkaši Dallas Mavericska pobijedili su Toronto Raptorse rezultatom 111:110, a slovenski igrač Luka Dončić izveo je dva poteza koja će se dugo pamtiti i koja su postala hit na društvenim mrežama

Dončić je na pomenutom susretu postigao 35 poena i postao prvi košarkaš nakon Wilta Chamberlaina (1959. i 1962.) koji je na startu sezone u prvih osam utakmica postigao 30 ili više poena.

Iako smo navikli smo na magije Dončića na terenu, svakog se puta iznova oduševimo. Asistencija nakon udvajanja i pogodak poslije spektakularnih driblinga i šuta iz okreta, digli su publiku na noge i zadivili ljubitelje košarke, a čak se i sam Dončić čudio kako je to izveo.

"Da, nekad iznenadim samog sebe. Ne znam kako sam to izveo, bio je to težak šut. Svi pričaju o tome", izjavio je Dončić nakon utakmice.

"Je li bacio loptu kroz noge nekih osam puta? Ono samo on može. Njegovi potezi iznenađuju mnoge ljude, a mislim da iznenadi i samog sebe", rekao je trener Dallasa Jason Kid.

Dallas je predvođen Slovencem upisao treću pobjedu, uz tri poraza. Sljedeću utakmicu igraju 10. novembra protiv Brooklyn Netsa, a Dončić je sa 36 poena u prosjeku prvi strijelac lige.