ČUDNA ODLUKA

San Antonio je objavio da je otpustio Joshuu Prima, košarkaša kojeg su prošle godine Spursi izabrali 12. pickom na prošlogodišnjem draftu.

Prije sinoćnje utakmice protiv Chicaga San Antonio je objavio da je otpustio 19-godišnjeg Prima, košarkaša koji je bio najmlađi na prošlogodišnjem draftu.

Novinari su pokušali dobiti komentar od trenera Gregga Popovicha, no on je samo poručio kako Primo više nije košarkaš San Antonija, a kasnije je generalni menadžer Spursa R.C. Buford kratko poručio da se "nada da će, na duge staze, ova odluka biti najbolje rješenje za klub i za Joshuu".

Kasnije se oglasio i sam Primo. On je u izjavi za ESPN otkrio da je do iznenađujućeg rastanka sa Spursima došlo zbog toga što mora posjetiti psihologa zbog problema s kojima se nosi.

"Znam da su svi iznenađeni današnjom objavom. U potrazi sam za pomoći kako bih se mogao nositi s traumama koje sam pretrpio u prošlosti, pa ću se sada fokusirati na tretmane i svoje mentalno zdravlje. Nadam se da ću u budućnosti biti sposoban razgovarati o ovoj temi i da ću moći pomoći drugima koji se bore s istim problemima", poručio je 19-godišnji Primo koji je imao važeći ugovor do ljeta 2024. godine.

Ove sezone Primo je nastupio u četiri utakmice uz prosječan učinak od 7 poena, 4,5 asistencije i 3,3 skoka, a u prošloj sezoni je u 50 utakmica imao prosjek od 5,8 poena, 2,3 skoka i 1,6 asistencija.