OČEKUJE GA KAZNA

Slovenskog košarkaša Luku Dončića jedan od navijača s tribina gađao je čašom punom leda, a srećom, nije ga pogodio i nakon toga je ubrzo uhvaćen i priveden.

Meč između Brooklyna i Dallasa nakratko je prekinut nakon što je navijač bacio piće u teren, a on je pokušao pogoditi Luku Dončića i srećom po Slovenca, nije bio precizan.

Na videosnimku se može vidjeti kako u trenutku dok Kevin Durant (Brooklyn) šutira slobodna bacanja, Dončić stoji uz rub terena i nakon toga reaguje na predmet koji je pao pored njega, nakon čega je u dvorani "sve stalo".

Navijač, ili preciznije rečeno napadač u ovom kontekstu, pokušao je pobjeći iz dvorane, ali su za njim odmah krenuli brojni zaštitari i neki od drugih navijača koji su shvatili šta se desilo, nakon čega je zaustavljen i po dolasku policije uhapšen.

Američki mediji pišu da će se navijač sigurno suočiti sa žestokim kaznama i posljedicama.

Iako su Irving i Durant sinoć bili izuzetno raspoloženi za svoj Brooklyn te postigli po 39, odnosno 37 poena, na kraju je ubjedljivo prvo ime susreta bio nevjerovatni Dončić koji je ostvario triple-double učinak i to za nešto malo više od 40 minuta provedenih na parketu. Dallas je slavio rezultatom 129:125.