NA NEFORMALNOM TURNIRU

Chet Holmgren, po mišljenju stručnjaka najveći NBA talenat, je povrijedio ligamente na neformalnom turniru na kojem učestvuju amaterski igrači, ali i poneka NBA zvijezda.

Radi se o ligi Crawsover Pro-Am u Sijetlu koju organizuje nekadašnji NBA igrač Jamal Crawford, a ove godine su se protiv amatera željeli isprobati LeBron James, Kevin Durant, Chris Paul...

No, već na samom startu turnir je prekinut, ali ne prije nego je Holmgren, inače drugi pick ovogodišnjeg drafta, doživio težu povredu.

Košarkaš Oklahoma Cityja je igrao protiv LeBronove ekipe, a upravo se povrijedio pokušavajući zaustaviti Jamesa prilikom kontranapada. Nezgodno je stao i povrijedio je ligamente skočnog zgloba, te mu sigurno predstoji duža pauza.

Taj susret, a čini se i čitavo takmičenje, je prekinut u drugoj četvrtini jer je osim Holmgrena još nekoliko igrača "proklizalo".

Sasvim sigurno će ova povreda, ukoliko zbog nje 20-godišnji krilni centar bude morao propustiti početak sezone, natjerati vlasnike NBA timova da zabrane svojim igračima nastupanje na ovakvim događajima.