VELIKO IZNENAĐENJE

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić zvanično je izabran za najkorisnijeg (MVP) igrača NBA lige, a nagradu je kao iznenađenje primio u rodnom Somboru i to u štali za konje.

Rukovodstvo njegovog kluba Denevra i Jokićev menadžer Miško Ražnatović odlučili su iznenaditi srbijanskog asa, a iznenađenje ga je dočekalo u njegovom konjičkom klubu "Dream catcher" u Somboru kada se vratio s vožnje.

Uručenje nagrade u obliku košarkaške lopte proteklo je uz zvuke tambura, a u jednom momentu Jokić je počeo plakati od uzbuđenja. Pored čelnika Denvera i Ražnatovića prisutni su bili njegov otac i majka, ali i supruga Natalija i njihova kćerkica Ognjena.

"Sada ne razmišljam o tome, ali kada budem star, debeo i mrzovoljan, sigurno ću se sjetiti toga i pričati djeci o tome da sam nekada igrao dobru košarku. Svi znaju da sam ja isti onaj momak, i ostaću isti poslije ovoga. Činjenica da sam u društvu sa svim tim momcima koji su stvarali historiju ove lige i ovog sporta...Samo to znači mnogo i to je nevjerovatno nasleđe koje ostaje", rekao je Jokić nakon što je primio nagradu.

Srbijanski centar osvojio je 875 bodova u glasanju u kojem je učestvovalo 100 sportskih novinara. Drugi je završio Joel Embiid sa 706 glasova, a treći je Giannis Antetokounmpo s 595. Devin Booker bio je četvrti s 216 bodova, a Luka Dončić je zauzeo peto mjesto sa 146 bodova.

Jokić je ove sezone imao prosjek od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po utakmici, uz prosečan indeks korisnosti 23.