Pobjede gostiju

Poznati su svi učesnici NBA doigravanja. U posljednjim susretima play-ina New Orleans Pelicansi i Atlanta Hawksi stigli su do gostujućih pobjeda i tako izborili play-off.

New Orleans je iskoristio probleme LA Clippersa i na kraju slavio sa 101:105. Pelicansi su imali u drugoj dionici visoku prednost od 16 poena razlike. Međutim niska petorka Clippersa tada je profunkcionisala i serijom 31:6 napravila je potpuni preokret.

U zadnjoj četvrtini imali su Clippersi 13 poena prednosti, ali onda je uslijedila serija Pelicansa 14:1 za potpuni povratak. U završnici je New Orleans zadržao kontrolu i odnio pobjedu.

Najbolji kod Pelicansa bili su Brandon Ingram s 30 poena, šest skokova i šest asistencija, CJ McCollum s 19 poena te Larry Nance s 14 poena i 16 skokova. Kod Clippersa po 27 poena upisali su Marcus Morris uz devet skokova i Reggie Jackson uz osam asistencija.

Podsjetimo, Clippersi su uoči utakmice došli u velike probleme. Na dan ključne utakmice protiv New Orleans Pelicansa, pozitivan na testu na korona virus bio je ponajbolji igrač ove ekipe Paul George, što je bio ogroman udarac.

Veliki preokret u drugom poluvremenu napravili su i Hawksi u Clevelandu. Na kraju su slavili sa 107:101 i prošli u doigravanje.

Cavsi su imali furiozan ulazak u utakmicu i nije se dobro pisalo Hawksima, ali na kraju je bilo vrlo važno da nisu dopustili Cavsima ogroman bijeg u prvom poluvremenu te su zadržali kakav-takav priključak.

Drugo poluvrijeme bilo je druga priča, Trae Young i društvo, unatoč povredi Clinta Capele u drugoj dionici, napravili su preokret i otišli do pobjede.

Young je ubacio 38 poena uz devet asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 19 poena i pet skokova. Kod domaćina Lauri Markkanen ubacio je 26 poena uz osam skokova, a Darius Garland 21 poen uz devet asistencija.

NBA, play-in:

LA Clippers – New Orleans Pelicans 101:105

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 101:107

Parovi play-offa:

Miami Heat – Atlanta Hawks

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls

Boston Celtics – Brooklyn Nets

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans

Dallas Mavericks – Utah Jazz

Golden State Warriors – Denver Nuggets

Bhbasket.ba