Najbolji igrač Denvera

‘Ovo je trenutak koji ću, sigurno, pamtiti cijeli svoj život’, rekao je najbolji igrač Denvera nakon što je ostvario rekord – najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Srpski košarkaš Nikola Jokić postao je prvi NBA igrač u historiji koji je unutar jedne sezone ostvario minimalno 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija, javlja Hina.

Njegov je Denver na domaćem parketu svladao Memphis 122:109, a večer je bila potpuna za Nuggetse jer su tom pobjedom osigurali direktni plasman u doigravanje, odnosno, najmanje šesto mjesto na tabeli Zapadne konferencije.

Jokiću je, pak, do spomenutog rekorda nedostajao 31 poen, a utakmicu je završio s 35. Tome je dodao i 16 skokova, šest asistencija i četiri osvojene lopte.

‘Trenutak koji ću pamtiti cijeli život’

"Ovo je trenutak koji ću, sigurno, pamtiti cijeli svoj život“, rekao je nakon utakmice najbolji igrač Denvera.

Na početku utakmice Jokić je primio udarac u glavu zbog čega je krvario, pa je ostatak dvoboja odradio s crvenim povezom oko glave.

Dobru je pratnju u ovom susretu imao u Aaronu Gordonu koji cijele sezone igra izuzetno dobro i predstavlja “drugu violinu” Denvera. Gordon je ogled završio s 22 poena te pet skokova.