NAKON ČETIRI GODINE

Final Four košarkaške Eurolige za sezonu 2021/2022 održat će se u Beogradskoj Areni u glavnom gradu Srbije, potvrđeno je zvanično iz ove organizacije.

Prvobitno je bilo predviđeno da domaćin četiri najbolja kluba u Evropi bude Berlin, no zbog mjera u Njemačkoj u vezi s koronavirusom, finalni turnir je prebačen u, kako su rekli, jedan od najkošarkaškijih gradova na svetu - Beograd.

Mečevi polufinala bi se trebali igrati u četvrtak 19. maja od 18 i 21 sat, za treće mjesto će se igrati dva dana poslije u 16 sati, a finale je istog dana u 19 sati.

Treba reći i to da je Beograd prije četiri godine bio domaćin istog događaja, a tada je Real Madrid postao prvak Evrope i osvojio 10 evropsku krunu. Tako će se Beograd priključiti Barceloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu, koji su više puta organizovali završni turnir.

"Beograd je u ovom trenutku bio najbolja alternativa Berlinu. Dugujemo veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu. Očekujem da će nam i epidemiološka situacija dozvolili da imamo spektakularan turnir", rekli su iz Eurolige.