NBA all-star vikend

U noći između subote i nedjelje u Clevelandu održan je, po mnogima, najzanimljiviji dio All-star vikenda.

Sve je počelo pobjedom “domaćih” Cavsa u takmičenju vještina. Ekipa koju su činili Jarrett Allen, Darius Garland i Evan Mobley trijumfovala je ispred tima Rooks, čiji su dio bili Josh Giddey, Cade Cunningham i Scottie Barnes. Treba istaći da su Cavsi prethodno eliminisali svu trojicu braće Antetokounmpo.

Na red su došli šuteri, a za najboljeg trojkaša nadmetali su se Desmond Bane, Luke Kennard, Zach LaVine, CJ McCollum, Patty Mills, Karl-Anthony Towns, Fred VanVleet i Trae Young.

U finalnu borbu otišli su Kennard, Young i Towns. Iako je playmaker Atlante bio favorit, na kraju je, iznenađujuće, centar Minnesote odnio pobjedu.

I to na kakav način – Towns je zabilježio 29 poena u svom nastupu u finalu, što je rekord otkad je na All-Staru uveden novi način brzog šutiranja trojki.

Kulminacija je trebalo da se desi na kraju takmičarskog dana, kada su na parket izašli Cole Anthony, Juan Toscano-Anderson, Jalen Green i Obi Toppin. Nažalost, navijači nisu dobili ono što su očekivali i mnogi ističu da je ovo bilo jedno od najlošijih takmičenja u zakucavanju.

Bilo je atraktivnih poteza, ali su oni svi do sada viđeni i pehar je otišao u ruke Toppinu, koji je pokazao najviše umijeća.

Provlačenje lopte kroz noge i zakucavanje iza leđa, a onda i neobično kucanje “od tablu”, što mu je donijelo najviše bodova i konačni trijumf.

All-Star vikend tradicionalno će biti zatvoren utakmicom svih zvijezda koja je na programu u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Autor: scsport.ba